Breda in Beeld

Hier worden foto's geplaatst van oude Bredase situaties of families. Heeft u een oude foto en mogen
wij die hier plaatsen? Zo ja, dan scannen wij de foto; deze gaat daarna direct retour afzender.
Reacties graag naar evnbureau@ziggo.nl

swert02 swert01
swert03
Begin 20e eeuw hadden de zussen De Swert op hoek Grote Markt-St. Janstraat een winkel in damesfournituren. Gebruik van de Franse taal gaf cachet aan de zaak, vandaar de naam 'E. de Swert et soeur'. Uit hun advertentie in 'Breda en Omstreken in woord en beeld' uit 1911 blijkt dat zij ook andere huisvlijtartikelen verkochten. Het pand is thans onderdeel van Café SamSam.

Boschstraat 168

Boschstraat 168, hoek steeg, had rond 1900 een fraaie semi trapgevel. Hier was gevestigd winkel/woonhuis van P. de Graauw waar men naast brandstoffen ook klompen, snoep, koffiekannen, theepotten, margarine en nog veel meer kon kopen.

Boschstraat 168

 

Boschstraat 168 naast de passantensteeg naar Kloosterlaan in 1934; nu met reclameborden.

Boschstraat 168

In hetzelfde pand, Boschstraat 168, was tussen 1935-1940 de rijwielhandelaar/reparateur Ant.van Eekelaar gevestigd. Het pand zal toen bouwvallig zijn geweest; onder het grote bord gevelreclame (met interessante prijzen!) ziet u nog juist het door de gemeente Breda aangebracht bordje met de tekst 'Onbewoonbaar verklaarde woning'.


Nieuwe Huizen

Een aardig overzicht van de gevarieerde bebouwing van de Nieuwe Huizen zoals u het vandaag niet meer ziet door de aanwezige bebouwing op de voorgrond.